JCI Roermond

Junior Chamber International

Junior Chamber International, voorheen Junior Kamer (JCI) is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling. De leden zijn leergierige, enthousiaste en ondernemende mensen tussen de 25 en 40 jaar die zich verder willen ontwikkelen. Ze hebben belangstelling voor zakelijke netwerken, persoonlijke en internationale contacten en willen zich daarnaast inzetten voor positieve veranderingen in de maatschappij. JCI heeft geen politieke of religieuze achtergrond. In Nederland zijn er 97 Junior Kamers, met in totaal 2.500 leden. JCI is wereldwijd te vinden in 120 landen en telt ca. 200.000 leden. Eén van de doelstellingen van JCI is: “Create better leaders to create better societies”. Enkele bekende oud-JCI leden zijn Kofi Annan, Bill Clinton en Jaques Chirac. Oud-leden dichter bij huis zijn onder andere Freddie Heineken, Kommer Damen, Johan Fentener van Vlissingen en een oudgediende van JCI Roermond is Jos van Rey.

Wat doet JCI Roermond? 

Elk jaar organiseren we een activiteit waarmee we geld ophalen voor een goed doel. Onze voorkeur gaat uit naar een lokaal goed doel. In de afgelopen jaren hebben wij een bijdrage mogen leveren aan (i) het Ronald McDonaldhuis, (ii) Rubicon in Horn, (iii) de inrichting van de couveusesuite in het Laurentius Ziekenhuis Roermond, (iv) het Toon Hermans Huis Roermond, (v) het Jeugdsportfonds Limburg en (vi) schoolzwemmen voor kansarme kinderen in Roermond. Het meest recente doel is (vii) Proef-Hmmm geweest in samenwerking met het JOGG Roermond waarbij de leerlingen van 4 basisscholen in Roermond kennis hebben mogen maken met nieuwe, gezonde smaken.

Naast deze maatschappelijk betrokken activiteiten komen we maandelijks bij elkaar voor vergaderingen.  Daarnaast organiseren we voor de leden leuke, ontspannende en sociale activiteiten en trainingen.

Meer weten over JCI Roermond? Kijk op www.jciroermond.nl